3M Scotch 77

Samozhášavá páska na ochranu proti plameňom a elektrickému oblúku z ohybného, tvarovo prispôsobivého elastomeru bez nosiča.

Pri pôsobení vysokej teploty (požiaru) začne napučiavať a svojou rozťažiteľnosťou vytvorí ochrannú vrstvu medzi káblom a plameňmi. Je odolná proti sladkej aj slanej vode, kyselinám odpadovej vody a UV žiareniu. Navíja sa v miernom ťahu. Konce sa proti rozvinutiu upevnia páskou Scotch® 69. Má dobrú tepelnú vodivosť (kým sa nenapučí), a preto významne neznižuje zaťažitelnosť káblu. Znesie po určitú dobu i teplotu elektrického oblúka (okolo 13 000°C) a ochrani pred ním kábel. Páska odpovedá štandardu V-0 UL-94. 
Použitie: ochrana káblov z PVC a iných materiálov, ktoré by inak pri požiari rýchlo degradovali, proti účinkom požiaru alebo elektrického oblúka, možno ju tým istým spôsobom použiť k chráneniu potrubia a rozvodom z ohňa málo odolných materiálov.

Aplikácia pásky:

Páskou Scotch® 77 je možné zaistiť ochranu káblov a káblových súborov proti ohňu a elektrickému oblúku lacnejšie, rýchlejšie a jednoduchšie ako inými spôsobmi a hlavne bez nutnosti následných kontrôl a opráv.

  • Pásku naviňte na káble s polovičným presahom závitov. Mierne ju naťahujte tak, aby bol povrch hladký, bez záhybov a vytvarovaný podľa tvaru káblu.
  • Keď začínate s novou rolou pásky, začnite s presahom 150 mm na predchádzajúcej vrstve.
  • Páska Scotch® 77 je bez lepidla. Je preto treba prichytiť jej začiatok a koniec. Najvhodnejšie k tomu účelu je ovin dvoma vrstvami pásky Scotch® 69.

Popis
Farba: čierna 

Rozmery:
Šírka: 38 a 76mm 
Dĺžka: 6,1m 
Hrúbka: 0,76mm 
Nosič: elastomer 
Pevnosť v ťahu N/10mm: 10 
Pretiahnutie pri pretrhnutí %: 150
Nehorľavosť: samozhášavá
Odolnosť oleju a riedidlám: veľmi dobrá 
Odolnosť proti poveternostným vplyvom: veľmi dobrá

3M Scotch 77
Fotka Názov Popis Cena za mj bez DPH
3M Scotch 77 Scotch 77
38mm ×6.1m
Skladom
od 10 do 50 ks
Black
28,03 €
ks
3M Scotch 77 Scotch 77
76mm ×6.1m
Na objednávku
Black
45,30 €
ks